Begin 2018 besloot ik dat ik af wilde vallen. Over het afgelopen jaar was ik behoorlijk wat kilo’s aangekomen. Ik had in het verleden wat succes gehad met op mijn voeding letten door het tellen van calorieën, maar wist dat dat eigenlijk maar de helft van het verhaal was. Ik besefte dat mijn aversie tegen sporten moest veranderen en ik heb een kickstart-sessie geboekt bij Basic Fit Utrecht Europaplein. De ochtend dat ik naar de sportschool ging om Diederik van Quality Life te ontmoeten, wist ik niet wat ik kon verwachten. Na een relatief korte introductie waarbij Diederik me een overzicht gaf van de soorten pakketten en trainingen die ze aanbieden, gingen we aan de slag. Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn, maar die eerste sessie schopte me helemaal. Desondanks besloot ik me in te schrijven voor het Shape Project. Deze aanpak combineert gewichtsverlies met voeding en krachttraining om in de beste shape van je leven te komen. Ik wist niet dat krachttraining zo’n enorme impact op mijn leven zou hebben! Mijn lichaam voelt sterker, mijn huid voelt gladder aan en ik ben veel meer ‘toned’. Ik ben in staat geweest om meer dan ooit fysiek actief te zijn – bijna 80km fietsen in een weekend voelde als niets. Geen wonder eigenlijk na bijna een half jaar 2-3 keer per week mijn benen en kuiten te hebben getraind in de sportschool! Ik heb mezelf nooit echt als ‘unfit’  gezien. Ik heb veel gewandeld en het jaar ervoor ben ik begonnen met hardlopen, maar het verschil toen ik met krachttraining begon, was verbluffend. Dit was de grootste verandering voor mij. Ik geef niet meer om het gewicht op de weegschaal – ik geef er om hoe ik me voel. Ik wil me fit en energiek voelen. Zodra ik stop met gezond eten of als ik minder vaak naar de sportschool ga, merk ik dat de oude zeurende pijntjes terugkomen. Ik ben nu 33 jaar oud, en ik wil kunnen zeggen dat ik in 2019 in de beste vorm van mijn leven ben. Ik zal doorgaan met kracht trainen, zelfs als het leven in de weg zit of als ik een week of twee oversla . En mijn doel is niet langer gericht op afvallen – ik wil pull-ups kunnen doen en mijn persoonlijke records verbreken! Ik ben zo blij dat ik verliefd ben geworden op krachttraining. Ik kan het niet genoeg aanbevelen – behalve dat ik fysiek fit en sterker ben, geeft het me zo’n gevoel van kracht, wetende dat ik iets zo goed doe voor mijn lichaam! Ik ben vastbesloten door te gaan en kijk er naar uit om dit komende jaar het beste jaar tot nu toe te maken. Quality Life heeft me geholpen om hier te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *